Over ons


Ontstaan

Young FENIX vzw is een burgerinitiatief, ontstaan tijdens de eerste corona-lockdown van 2020. De vrijheidsbeperkingen en de impact daarvan op verschillende levensdomeinen hakten diep in bij heel wat mensen. Vooral onder jongeren vingen wij links en rechts op hoe dit zorgde voor gevoelens van onrust en eenzaamheid. De stap naar professionele hulpverlening bleek te groot, maar toen initiatiefnemer Khalid El Hatri het aanbod deed om een babbeltje te slaan met enkele jongeren werd daar gretig op ingegaan. Al snel was Young FENIX geboren en ontstond er een team van vrijwilliger-coaches.

Visie

Soms kunnen schaamte of angst ervoor zorgen dat je als jongere niet of te weinig naar hulp grijpt. Zeker wanneer de organisaties die je tegenkomt mogelijks niet aansluiten bij je leefwereld Wij willen voor jou dé plek zijn waar je terecht kan met je verhaal en gehoord wordt. Bij Young FENIX geloven we sterk in jouw weerbaarheid en eigen kracht. Ons laagdrempelig aanbod en onze nabijheid is een middel om vooral samen met jou aan je mentaal welzijn te werken. Ruimte die nodig is om je weer goed en gemotiveerd te voelen.

Missie

Young FENIX wil jongeren ondersteunen en inspireren. Ons divers vrijwilligersteam bestaat uit verschillende coaches die professioneel aan de slag zijn in de sociale sector. Zij bieden je een luisterend oor in een informele sfeer zonder daarmee af te doen aan kwaliteit. Omdat we bovendien community minded zijn, leren we je niet alleen investeren in jezelf en jouw persoonlijke groei, maar ook in relaties met je familie, buurt en de bredere samenleving.